Befaring i Loen

Fredag formiddag denne uken var vi tre representanter fra BS som var i Loen. Vi benyttet da muligheten til en befaring langs elven.

Det viktigste var å få med en fra grunneierne til å se på erosjonen på Kjerret og hva som kan gjøres for å stoppe dette.

Kjerret slik det så ut der bilde fra idag er tatt. Der jeg står er idag ute i vannet.

Slik ser det ut idag og det graver hele tiden innover ved mye vann.

Vi har foreslått en løsning med å legge ut noen store steiner litt utenfor der det graves og fylle på med rulle stein bak slik at landet gjenvinnes. Det er bare snakk om noen få kvadratmeter. Vi får se hva de får til i vinter. De skal også fjerne steiner som var lagt ut litt ovenfor bekken. Det var ikke vellykket.

Ellers er hvilebuen på kjerret i dårlig stand og trenger litt vedlikehold eller fornyelse. Dette må vi kanskje gjøre selv til våren.

Vi var også en tur på sone to og tre. Her er det mest rydding av stier og reperasjon av bro ved Pumpehushølen som er viktigst. Noe greiner og et gammelt gjerde i Skolehushølen må også fjernes. Flere parkeringsmuligheter var også et tema.

Vi gikk også langs laksetrappen og sjekket tilstanden. Det så bedre ut enn vi fryktet, men den trenger nok litt omtanke etterhvert.


Skiltene som henger i Loen er utgått på dato både når det gjelder fisketider og kontaktinfo. Vi tok med oss et skilt hjem og vil få produsert nye i løpet av vinteren.

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

BS får båt i Skogseidvannet.

Neste
Neste

Vellykket møte med grunneierne i Loen og Stryn